Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Magyar Népmese Napja - Kacor Király

Szeptember 30-a, a Magyar Népmese napja, mely alkalomból megemlékeztünk Benedek Elekről, a nagy mesemondónkról. Kolléganőimmel, a már hagyománnyá vált bábjátékkal kedveskedtünk óvodásainknak, mely mese címe ez alkalommal: „Kacor király” volt. A magyar népmese értékeit szeretnénk hangsúlyozni évek óta a Leveleki Kastélykert Óvodában. Fontosnak tartjuk, hogy a rohanó világunkban egyre nagyobb teret kapjon az igazi, tiszta forrásból származó, élőszóval elmesélt népmese.

Nagy izgalommal várták az óvodába járó gyerekek ezt a napot, hiszen már a hét elején láthatták, ahogyan készítjük, csinosítjuk a bábparavánt.
Péntek délelőtt került sor a mese bemutatására. A gyerekek őszi dalokat hallgatva gyülekeztek, helyezkedtek el kényelmesen, majd izgatottan és kíváncsian figyeltek, többször be is kapcsolódtak a mesébe. Nagyon hangulatosra sikerült az előadás, a mese végén bábokkal a kezünkön kisétáltunk a paraván mögül és a gyerekek által ismert őszi dalokat énekeltük közösen. Az előadás zárásaként az óvodások is megkóstolhatták a finom lakomát, melyet az erdei állatok készítettek a Kacor királynak. 

Aki nem hiszi, járjon utána!

 
Törőné Szabó Anita
óvodapedagógus
Rólunk

Magyar Népmese Napja - Óvodapedagógusok Bábelőadása

Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha

Cím:

4555 Levelek, Ifjúság utca 3 - 5.
© 2020 / Minden jog fenntartva