Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

MIKULÁS VÁRÁS AZ ÓVODÁBAN

 Az advent varázslatos időszakát éljük. Meggyújtottuk a második adventi gyertyánkat is az elmúlt vasárnap, a remény gyertyáját. A varázslatot teljesebbé téve már egy hete a Mikulás várás jegyében telnek mindennapjaink az óvodában. Csodálatos dolog a gyermeki hit, melyet a szülőkkel karöltve szívvel – lélekkel őrzünk és táplálunk a gyermekek szívében ameddig csak lehet, hiszen gyermeknek lenni jó!
Az elmúlt napokban a gyerekek nagy izgalommal készültek a Télapó fogadására. Mindennapi tevékenységeik során Mikulásról szóló verseket, dalokat tanultak, melyeket szívesen szavalnak vagy énekelnek majd el akár egyénileg, akár a csoporttal közösen a várva várt piros palástos hófehér szakállú öreg úrnak. A gyerekek, mint minden évben felelevenítik – a legkisebbek megismerkednek – Szent Miklós legendájával. Rajzokat, csizmácskákat, Mikulás kesztyűket készítenek, melyeket meg is csodálhatnak a szülők és maga a Mikulás is óvodánkba érkeztekor.
Idén először nagy projektbe vágtuk a fejszénket. Arra vállalkoztunk a szülőkkel karöltve, hogy a gyerekek ajándékait a Télapó saját, kézzel készített Mikulás csizmákban adhassa át, melyeket mi magunk készítünk el. Megálmodtuk, majd megvalósítottuk a „Mikulás csizmácskák varázsgyárát”, ahol újrahasznosított piros anyagokból megkezdődött a közös munka, a szülők és az óvoda dolgozói egyaránt szabtak, varrtak, díszitettek, hogy a kis óvodások meglepetése időben elkészüljön.
Nem csak az óvodás gyerekek, hanem az óvodapedagógusok is izgatottan készültek a Mikulás érkezésére, ugyanis a gyerekek számára egy mesedramatizálással kedveskedtek, melyre délutánonként halkan, suttogva, titokban gyakoroltak. A mese címe: Kalamajka Mikulásnál.
A mese végére megérkezett a valódi Télapó, puttonya megtömve mindin földi jóval!
Márton Tünde
Intézményvezető-helyettes
Rólunk

Galéria

Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha

Cím:

4555 Levelek, Ifjúság utca 3 - 5.
© 2020 / Minden jog fenntartva