Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Méhecske kis - középső csoport bemutatása

Óvodapedagógusok:
- File Csabáné - Ági óvó néni
- Nagy Anikó - Anikó óvó néni

Dajka néni:
- Kirilla Katalin - Kata dadus

A Méhecske csoportot 27, három és öt év közötti kis méhecske alkotja: 13 kisfiú és 14 kislány.
A befogadás és visszafogadás folyamatában családias, meghitt, nyugodt légkört alakítottunk ki a gyermekek számára, az életkoruknak/fejlettségüknek megfelelő játékeszközökkel, ölbeli játékokkal, mondókákkal, mesékkel, építőjátékokkal. Ezeket a tevékenységeket most is kedvelik.
A kisfiúk a legszívesebben az építőszőnyegen tevékenykednek. Autópályát, vonatpályát építenek a járműveknek. A babakonyhában általában a kislányok tevékenykednek, alkalmanként bekapcsolódnak hozzájuk a fiúk is. Sütnek – főznek, megterítenek, vendégeket hívnak. Megjelennek még a fodrászos és az orvosi játékok is, ezekhez is biztosítottak a megfelelő eszközök.
Mindennap verselünk, mesélünk, énekelünk, kedvelik, ha furulyázunk nekik. Szívesen mesélnek egymásnak is, a beszélgetések folyamatosak. Anyanyelvi, a szókincsük bővítését elősegítő játékokat gyakran játszunk. Kedvelik az asztali játékokat is: a rajzolást, vágást, ragasztást.  Életkoruknak és fejlettségüknek megfelelő, egyszerű puzzle játékokat, logikai játékokat, memória játékokat biztosítunk számukra. Jó lehetőség nyílik az egyéni képességek fejlesztésére.
Az óvoda udvarán két mászóka is van csúszdával kombinálva, ezeket a lányok és a fiúk is szívesen használják, mindennapos a focizás, fogócskázás.
Gyakoroljuk a társas együttélés szabályait, igyekszünk minden támogatást megadni számukra.
Támogatjuk önállóságuk kibontakozását, ennek fontos része az egymásért végzett felelősségteljes munka.
Biztosítjuk a balesetmentes környezetet a munkavégzéshez, differenciáltan és fokozatosan vezetjük be a mindennapokba, a munkavégzéshez megfelelő eszközöket biztosítunk.
„A gyerekek a legnagyobb tanáraink. Tőlük megtanulhatjuk az élet legértékesebb tulajdonságait; türelem, kíváncsiság, kedvesség, elszántság, rugalmasság, félelemnélküliség, bizalom. És ami a legfontosabb, megtanítanak nekünk, mit jelent feltétel nélkül szeretni és szeretve lenni.”

 
Rólunk

Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha

Cím:

4555 Levelek, Ifjúság utca 3 - 5.
© 2020 / Minden jog fenntartva