Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Márton napi lámpás felvonulás 2022.

A Leveleki Kastélykert Óvodában próbáljuk gyermekeink tevékenységeit úgy szervezni, hogy kellemes várakozással éljék meg a közelgő ünnepet. Így történt ez most is, ugyanis a lámpás felvonulásunkat egy heti Márton napi projektünk előzte meg. Egész héten arra törekedtünk, hogy a gyerekek játékos formában megismerkedhessenek Szent Márton püspök legendájával, a hozzá kapcsolódó szokásokkal, hagyományokkal. 
Második alkalommal tudtuk megszervezni Márton napi lámpás felvonulásunkat, mely a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt hivatott hirdetni. 
Erre az alkalomra a gyerekek a lámpásokat szüleikkel közösen készítették el vagy az otthon melegében, vagy pedig barkácsdélután keretén belül az óvodában. A sok ügyes kéz vág, ragaszt, serényen készítik a felvonulás elengedhetetlen kiegészítőit a lámpásokat. Büszkén mutatják az elkészült műveket, amiket utána otthon is szívesen használnak a lakás díszeként. A nagy sürgés - forgás - készülődés kitűnő megalapozása a sötétedéskor kezdődő felvonulásnak. Az óvoda előtt gyülekezik a kis csapat, már messziről látjuk a közeledő lámpások pislákoló fényét, amely megmelengeti a szívünket, hogy ismét számíthatunk községünk aprajára és nagyjára, hogy közösen ünnepeljenek velünk. Idén a Katica kis - középső csoport műsorával nyitottuk meg programunkat, melyet követően libás dalokat énekelve vonultunk végig egészen a Hősök teréig.  Itt minden csoport számára kukorica góréból készült gúlák sorakoztak, melyeket körbetáncoltuk és megvilágítottunk lámpásainkkal. 
Az idén sem maradhatott el a libazsíros kenyér lila hagymával, melyet forró teával öblíthettek le résztvevőink. Hiszen ne feledjük, aki Márton napját libát nem eszik, egész évben éhezik!


 
 
Márton Tünde
Intézményvezető - helyettes / óvodapedagógus

márton napi lámpás felvonulás képekben

Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha

Cím:

4555 Levelek, Ifjúság utca 3 - 5.
© 2020 / Minden jog fenntartva