Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Első nap az óvodában
/befogadás és visszafogadás/

Azt valljuk, hogy az óvodai befogadás időtartama nem egy vagy két hét, hanem annyi, amennyire a gyermeknek szüksége van, hiszen ez az időszak az óvodával, a felnőttekkel, a társakkal való ismerkedésről szól és minden gyermeknek máskor érkezik el az az idő, amikor érzelmileg biztonságban érzi magát az óvodában. A befogadás alkalmával tudatosul a gyermekekben, hogy az óvodába lépve már nem csak kíváncsi látogatók, szívesen látott vendégek, hanem egy alakuló közösség állandó tagjai. Az, hogy a szokatlan mennyi idő alatt válik megszokottá, az gyermekenként változó hosszúságú időtartamot igényel. A beilleszkedési folyamatot minden gyermek másként éli át: a családból, illetve a bölcsődéből, vagy más óvodából érkező gyermek is más – más reakciót mutatnak, valamint a nyarat otthon töltő újra óvodába érkező gyermek is igényel egy kis időd a feloldódáshoz.
A befogadás rugalmas, idejét és módját a gyermek és a család ismeretében állapítjuk meg. Ilyenkor mindig elmondjuk, hogy nincsenek általános szabályok, melyek mindenkinél egyformán használhatók lennének, hiszen minden családnál, gyereknél más és más módszer az, mely valóban segíthet az új helyzet elfogadásában. Minden helyzetben elengedhetetlen az együttműködés, összehangolódás, az őszinteség, a bizalom a szülő - óvodapedagógus között elengedhetetlen, hiszen az óvodai nevelés a családi nevelésre épül.
A befogadási időszak elején úgy szervezzük, hogy a nap nagy részében mindkét óvodapedagógus jelen legyen a csoportban, valamint a dajka néni jelenléte is meghatározó. Elsődleges célunk, hogy a gyerekek vidám, barátságos, családias légkörben tölthessék mindennapjaikat, hogy a szüleik nyugodt szívvel bízzák óvodapedagógusainkra legféltettebb kincsüket.
Márton Tünde
óvodavezető - helyettes
Rólunk

Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha

Cím:

4555 Levelek, Ifjúság utca 3 - 5.
© 2020 / Minden jog fenntartva