Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Manó nagy - középső csoport bemutatása

Óvodapedagógusok:
- Szűcsné Baranyai Nóra  - Nóra óvó néni
- Jánvári Béláné  - Renáta óvó néni

Dajka nénik:
- Busák Ibolya - Ibolya dadus
- Kozma Béláné  - Magdika dadus

A 2022-23-es nevelési évben jelenleg 25 gyermek jár a csoportba. A nemek aránya: 11 lány és 14 fiú, közülük 15 gyerek tanköteles.
Nagycsoportra már barátságok alakultak, mélyültek el. Gyakoroljuk a társas együttélés szabályit. Szeretnénk, ha szociálisan érzékenyek lennének, s olyan erkölcsi értékek, mint az igaz mondás, egymásra figyelés, megbocsájtás, bocsánat kérés személyiségükbe épülne. Dicsérettel szeretnénk a csendesebb gyermekek önbizalmát emelni, és tudatosítani értékeit. A csoport egységét erősítve a gyermekeket saját képességeikhez mérten, személyre szabottan, differenciáltan fejlesztjük. Sokszor okoz még problémát a reggeli érkezéskor a köszönés elmaradása, próbáljuk ösztönözni Őket a helyes mintaadásra.
Nagyon fontosnak tartjuk a család és az óvoda között lévő bizalmat és összhangot. Ezt a közös programokkal (őszi barkácsolás, anyák napja, évzáró-ballagás, fogadóórák) alkalmával alakítjuk ki. A visszajelzéseink a szülők felé folyamatosak ezáltal nyomon követhetik gyermekük aktuális fejlettséget.
A tevékenységi területek közül a mozgás a kedvencük, de minden foglalkozáson szívesen részt vesznek. Kihasználjuk az udvar adta lehetőségeket, mind a környezeti nevelés, mind a mozgásfejlesztés területén.
Különös gondot fordítunk az anyanyelvi nevelésre, mert nagyon sok a beszédhibás gyerek a csoportban. A játéktevékenységük sokat fejlődött az előző évhez képest, az életkori sajátosságoknak megfelelő szinten áll. A kisfiúk a legtöbb játékot többnyire a szőnyegre szervezik, építenek: garázst, állatkertet, várakat, hidat. A lányok a szerepjátékok közül a babakonyhában a vendéglátás, a fodrászos és az orvosi játékot játszanak. A játékok közben előfordulnak konfliktusok, a megbeszélés módszerét alkalmazva orvosoljuk.

 
Rólunk

Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha

Cím:

4555 Levelek, Ifjúság utca 3 - 5.
© 2020 / Minden jog fenntartva