Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica kis - középső csoport bemutatása

Óvodapedagógusok:
- Baglé Jánosné - Mariann óvó néni
- Láczóné Szarka Beáta - Bea óvó néni

Dajka néni:
- Királyné Oláh Ilona - Ilike dadus

Csoport segítője:
- Liki Józsefné - Erzsike néni

A Katica csoportba 26 „örökmozgó” gyerkőc jár, melynek életét a 4 főből álló (2 óvónő, 1 dajka és 1 kisegítő) mozgásra, énekre nyitott, együtt gondolkodó, együtt ötletelő kis közösség próbálja megszervezni. Életkor szerint kis- és középsős korú gyerekek alkotják a csoportot.
Csoportszobánk az emeleten található. Berendezésénél elsődleges szempont volt, hogy egy szeretetteljes, harmonikus és biztonságos légkör fogadja a leendő óvodásokat.
A gyerekek beszoktatása elég zökkenőmentesen zajlott. Igyekeztünk figyelembe venni a gyermeki adottságokat és a szülői igényeket egyaránt, hiszen tudjuk, hogy mind a szülőknek, mind a gyerekeknek nehéz az elválás. Ez az év az óvoda és a csoport szokás- és szabályrendszerének elsajátításáról szól.  Mi, a csoportban dolgozó felnőttek pedig igyekszünk ebben minél több segítséget és támogatást nyújtani a kicsik számára.
A szülői közösség összetartó, meg tudjuk beszélni a felmerülő kérdéseket. Aktívan segítenek a gyűjtőmunkában, nagyon sok felajánlást kapunk tőlük.
A közösségi felületen van egy csoportunk, ahol megosztjuk a szülőkkel a fontos információkat, emlékezetes pillanatokat.
A csoportban kialakításra került az úgynevezett „puha sarok”, ahol a gyerekeknek napközben lehetőségük van lepihenni, elbújni, egyedül lenni, ha éppen arra van igényük.
Ebben az időszakban a legfontosabb volt, hogy a gyerekek fogadjanak el bennünket, egymást és azt az új helyzetet, hogy közösségbe kerültek.

 
Rólunk

Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha

Cím:

4555 Levelek, Ifjúság utca 3 - 5.
© 2020 / Minden jog fenntartva