Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Búcsú az óvodától

Kedves Vendégek, Szülők és Gyerekek!

A Leveleki Kastélykert Óvoda alkalmazotti közössége és magam nevében nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a kedves szülőket, a meghívott vendégekeinket, és mindazokat, akik jelenlétükkel megtiszteltek bennünket a ballagási ünnepségünkön. Külön köszöntöm Dr. Turóczyné Dr. Székely Anita Levelek Nagyközség polgármesterét, Nagy Viktor és Szanyi Mária alpolgármestereket és dr. Papp Levente jegyző urat és a jelenlévő képviselő tagokat.  Nagy szeretettel köszöntöm a mai napon ballagó 28 nagycsoportos óvodás gyermeket, akikről a mai ünnepség szól.
Emlékszünk az első napokra, amikor a gyermekek édesanyjuk kezét fogva, bátortalanul, de annál nagyobb kíváncsisággal léptek be az óvodai csoportszobába. Visszatekintve ezek az évek tele voltak vidám pillanatokkal, közös játékokkal, mesés délutánokkal, kreatív foglalkozásokkal és közösen megélt élményekkel, amelyben gyermekeik részesültek.
Mindeközben megtanultak együttműködni, megosztani, türelmesnek lenni és segíteni egymásnak. Ezek olyan készségek, amelyeket az életben a gyermekek mindig használni fognak.
Hiszen az óvoda nemcsak egy hely volt a gyermekek számára, hanem egy második otthon, ahol barátokat szereztek, tanultak, játszottak és nevettek.
Eltelt néhány év, és most itt állnak felsorakozva. Nagyobbak, bátrabbak és felkészültebbek lettek.
Ahogy a magyar gyermekíró, Janikovszky Éva mondta:  "Az óvoda az a hely, ahol a kicsi szárnyakat kap, hogy az iskolában már repülni tudjon."  Ma büszkén nézünk rájuk, ahogy arra készülnek, hogy szárnyra kapjanak. Ezen szárnyak birtokában búcsúzunk kedves óvodásainktól, akik hamarosan megkezdik iskolai éveiket.


Kedves Szülők!
Az Önök támogatása nélkül az itt eltöltött évek nem lennének ugyanolyan gazdagok és értékesek. Köszönjük, hogy bizalmat szavaztak nekünk és hogy részesei lehettünk gyermekeik fejlődésének. Azt kívánjuk, hogy az iskolai évek során ismerjék fel és értékeljék a gyermekeikben rejlő lehetőségeket és képességeket, és hogy büszkék lehessenek rájuk minden pillanatban. Hagyják, hogy gyermekeik szárnyaljanak, és bízzanak abban, hogy az eljövendő napok mindig új lehetőségeket hoznak számukra.


Kedves Kollégák!
Köszönöm nektek az áldozatos munkát, a türelmet és a szeretetet, amellyel a gyerekeket neveltétek. Minden egyes mosoly, bátorítás és tanítási pillanat hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek magabiztosan lépjenek az iskola kapujába.
Most pedig, kedves vendégeink, kérem, hogy fogadják sok szeretettel a gyerekek által előadott "Pletykás vénasszonyok" című mesejelenetet. Ezzel a kedves és vidám előadással szeretnénk megmutatni, mennyi tehetség és kreativitás lakozik kis óvodásainkban.

Kedves Vendégeink!
A gyermekek műsora után folytatjuk az ünnepségünket. A gyermekek már a ballagási tarisznyával a vállukon jönnek vissza a színpadra. Hiszen a ballagási tarisznya nemcsak egy szimbólum, hanem egy emlék az óvodás évekről és az első lépés az iskolai élet felé. Tartalmazza mindazt a szeretetet és törődést, amit itt az óvodában kaptak, és emlékeztet arra a sok szép pillanatra, amit együtt töltöttünk.  Jelképezi mindazt a tudást és élményt, amit itt szereztek.

Lengyelné Bukta Lívia
Igazgató

 
Rólunk

Galéria

Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha

Cím:

4555 Levelek, Ifjúság utca 3 - 5.
© 2020 / Minden jog fenntartva